Tények a sperma egészségéről és az élettartamról

Tények a sperma egészségéről és az élettartamról

Olyan termékeket is tartalmazunk, amelyekről úgy gondoljuk, hogy hasznosak az olvasóink számára. Ha ezen az oldalon található linkeken keresztül vásárol, akkor kis jutalékot kereshetünk. Itt van a folyamatunk.

A sperma sejtek nem tudnak sokáig túlélni, ha a testen kívüli levegőnek vannak kitéve.

Pontosan, hogy mennyi ideig tudnak túlélni, az a környezettől függ, hogy felszabadulnak, és milyen gyorsan kiszárad a sperma sejteket körülvevő folyadék.

Olvassa el a válaszokat a sperma és a sperma túlélésével kapcsolatos általános kérdésekre.

Sperma élettartama a női test belsejében

ejakuláció után a sperma körülbelül 5 napig élhet a női testben. A nő reproduktív traktusában lévő folyadék minden olyan tápanyagot tartalmaz, amelyre a sperma szükségük van a túléléshez abban az időben.

A nőstény reproduktív traktus belsejében a sperma sejteknek úszniuk kell a méhnyakon és a méhbe, hogy elérjék a petevezetékeket és a nőstény tojást. Nagyon hosszú út a sperma sejtek számára, és nagyon kevés marad fenn.

működik a visszavonási módszer?

A visszavonási módszer, vagy amikor a férfiak „kihúzzák” a nőstényt a magömlés előtt, hírhedten megbízhatatlanok.

Az ejakuláció előtt egy kis mennyiségű sperma, más néven „pre-cum”, elhagyja a péniszt.

Van némi vita arról, hogy ez a folyadék tartalmaz -e sperma sejteket. Amíg a kutatók nem biztosak benne, a legjobb feltételezni, hogy a terhesség lehetséges, ha ez a folyadék kapcsolatba lép egy nő hüvelyével.

A tervezett szülőiság szerint, ha a visszavonási módszert az idő 100 % -ában helyesen hajtják végre, akkor az körülbelül 96 % -os hatékony.

A legtöbb ember azonban nem képes minden alkalommal helyesen végrehajtani, így a tényleges hatékonyság valahol 78 százalék. Ez azt jelenti, hogy az ezt a módszert alkalmazó 100 nőből 22 évente teherbe esik, vagy körülbelül 1 -ben. Spermicid.

Ennek a módszernek a használatakor elengedhetetlen annak biztosítása is, hogy az ejakuláció távol -e a hüvelyi nyílástól. A terhesség továbbra is fennáll, ha a sperma a hüvelyre vagy a vulvára ömlött.

Meddig él a sperma egy pezsgőfürdőben?

A pezsgőfürdőben a spermacellák egyáltalán nem élnek túl sokáig. A sperma néhány másodpercnél hosszabb ideig nem képes túlélni, miután ki volt téve a vegyi anyagoknak és a forró víznek.

A pezsgőfürdőbe ejakuláló személyek terhessége nagyon ritka, és valószínűleg nem is lehetséges.

egy meleg fürdőben, amely nem volt túl forró, a sperma sejtek valószínűleg néhány percig fennmaradhatnak. Nagyon valószínűtlen azonban, hogy a sperma képes lesz -e átjutni a kádvízen és egy nő hüvelyébe.

Az ilyen módon előforduló terhesség szintén nagyon nehéz, ha nem lehetetlen.

Ha azonban egy pár a vízben jár, akkor a terhesség ugyanolyan valószínű, mert a sperma közvetlenül a női reproduktív traktusba lép. A külső hőmérséklet és a fizikai környezetnek nincs hatása a sperma túlélésére.

Meddig lehet túlélni a spermát, ha fagyos?

A tudósok úgy vélik, hogy a sperma sejtek határozatlan ideig képesek túlélni, ha fagyasztják őket, mindaddig, amíg a hőmérséklet stabil marad.

Ilyen alacsony hőmérsékleten (-196 ° C) a spermacellák egyfajta felfüggesztett animációban vannak, ami azt jelenti, hogy minden alapvető funkciójuk teljesen leállt.

A férfiak különféle okokból befagyasztják a spermát. Sokan azért teszik ezt, mert meddőségkezelésen vesznek részt, vagy rákos vagy más egészségügyi állapotuk van, amelyek potenciálisan befolyásolhatják a termékenységüket.

A sperma fagyasztása lehetővé tenné az ember számára, hogy gyermekeket szüljön, még akkor is, ha a rák vagy a rákkezelés miatt elvesztette termékenységét.

Gyártás

Általában a herékben több millió spermacellát állítanak elő. Ez idő alatt a spermát alkotó sejtek megoszlanak és megváltoznak.

A sperma sejtek bejutnak az epididymisbe, ahol befejezik a fejlődést, ami több hétig is eltarthat.

A sperma végül fejét és farkát fejleszti ki, így az informatikai sejtek egy tadpole -ra hasonlítanak. A fej tartalmazza az összes DNS -t vagy genetikai anyagot, a sperma pedig a farok segítségével segít.

sperma egészségügyi tényezők

Számos tényező, amelyek befolyásolhatják a sperma kialakulását. Néhány olyan tényező, amely csökkent spermaszámlást vagy rossz spermiumfunkciót okozhat, a következők:

Egészségügyi és életmódbeli tényezők

  • Kábítószer- vagy alkoholfogyasztás
  • Job> munka vagy foglalkozás
  • dohányhasználat
  • A herék túlmelegedése
  • Súly

Környezeti okok

ipari vegyi anyagoknak való kitettség

  • Nehézfémek
  • Sugárzás vagy röntgen
  • Orvosi okok

    • A herék fertőzése
    • A herék rákja
    • Az erek duzzanatja, amelyek a herékből kiürítik a vért
    • Hormon -egyensúlyhiányok
    • Fizikai problémák Azokban a csövekben, amelyek spermát hordoznak a reproduktív rendszeren keresztül
    • kromoszómális vagy genetikai rendellenességek
    • Bizonyos gyógyszerek
    • A medencét, a hasi vagy a reproduktív szerveket érintő műtét

    Ha egy pár el akarja fogant, és egy férfi azt gyanítja, hogy van egy vagy több ilyen kockázati tényező, akkor érdemes fontolóra vennie, hogy a spermaszámlást végezzék. Az orvos azt is javasolhatja ezt az eljárást, ha a terhesség kb. 6 hónap elteltével nem eredményez.

    Ha az embernek van valamelyike ezen kockázati tényezők, akkor legalább 2-3 hónappal meg kell változtatnia őket, mielőtt megpróbálja elképzelni, mivel a sperma teljes érettje, ennyi időbe telik.

    A sperma egészségének javítása

    A fenti kockázati tényezők csökkentése, amikor csak lehetséges, elősegíti a sperma sejtek egészségének megőrzését, különösen a fogamzás előtt.

    Számos dolgot tehet az ember sperma egészségének javítása érdekében:

    • Az egészséges testsúly fenntartása: A túlsúly vagy az elhízás közvetlenül befolyásolhatja a spermatermelést és a A folyamat támogatásához szükséges hormonok.
    • A dohányzásról való leszokás: A cigaretta dohányzását alacsonyabb spermiumszámmal társították, összehasonlítva azokkal a férfiakkal, akik nem dohányoznak.
    • Vágja le az alkoholfogyasztást: Az alkoholfogyasztás befolyásolhatja a tesztoszteron szintet, amely viszont csökkenti a spermiumszámot
    • A gyógyszerek használatát abbahagyja: Anabolikus szteroidok, marihuána és kokain. kapcsolódik a csökkent spermatermeléshez.
    • Vitaminok szedése: A vitaminok rendszeres szedése segíthet abban, hogy az ember megszerezze az összes szükséges tápanyagot. Legalább 3 hónappal el kell kezdenie a vitaminok szedését, mielőtt megpróbálta elképzelni. Multivitaminok férfiak számára online vásárolhatók.
    • Tartsa a heréket hűvösnek: Az időt szaunában vagy pezsgőfürdőben tölti el, szoros fehérneműt vagy nadrágot visel, és a laptop számítógépet közvetlenül az körbe helyezheti, mind növelheti a herezacskó hőmérsékletét és csökkentheti a sperma termelését.

    Outlook

    A sperma a testön kívül különböző időtartamig él, attól függően, hogy milyen környezettel engedték őket.

    Hacsak nem kerülnek be egy nőstény reproduktív traktusba, a sperma sejtek könnyen megsérülnek, és csak néhány másodpercig a testen kívüli néhány másodpercig túlélhetnek.

    • A férfiak egészsége
    • Biológia/biokémia
    • Terhesség/szülészet

    Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak, és csak rajzolnak csak A szakértői áttekintésű tanulmányokból, a tudományos kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

    szerkesztői politika elolvasásával.

    Webslavery [pvc_stats postid="" increase="1" show_views_today="1"]