Milyen előnyei vannak az árpa víznek?

Milyen előnyei vannak az árpa víznek?

A mirigyek megnövekedhetnek és fájdalmasak lehetnek, és fertőzés fordulhat elő. A Sitz -fürdő enyhítheti ennek az állapotnak a tüneteit, valamint a területen kialakuló cisztákat is.

A Sitz -fürdő fő használata azonban a nők számára a kényelem és a gyógyulás elősegítése a szülés után.

A Sitz fürdő enyhítheti a nemi területek bármilyen kellemetlenséget és segítheti a szülés utáni gyógyulási időt. A Sitz -fürdő segíthet az aranyér megnyugtatásában is, amelyek néhány terhes nőnél előfordulnak, és szülés után is kialakulhatnak, a szülés során történő nyomás miatt.

Bárki, aki kellemetlenséget vagy szokatlan kisülést tapasztal az anogenitális területen, konzultáljon orvoshoz. Az embereket nem szabad szégyenkezni a nemi terület vagy a végbélnyílás körüli problémákról.

Kis problémák korai kezelése csökkenti a szövődmények és a további fertőzések kockázatát.

  • Gyomor -bél / gastroenterológia
  • Fertőző betegségek / baktériumok / vírusok
  • Női egészség / nőgyógyászat
  • kiegészítő orvoslás / alternatív orvoslás

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési iránymutatásokkal rendelkeznek, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származnak. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.

Milyen előnyei vannak az árpa víznek? A

árpa víz árpából készül, amelyről úgy gondolják, hogy a világ egyik legrégebbi szeme. Noha ez nem a legtöbb amerikai étrend legfontosabb, egyre több bizonyíték van arra, hogy az árpa és az árpa alapú ételek számos egészségügyi előnyt jelentenek.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk az árpával kapcsolatos számos egészségügyi igény mögött meghúzódó bizonyítékokat, valamint annak táplálkozási értékét. Azt is felsoroljuk, hogyan lehet otthon az árpát vizet készíteni.

Öt potenciális előny

Az árpa víz egészségügyi előnyei között szerepel:

1. A szálas lendületek

Az árpa egészségügyi előnyeinek sokasága származik Kiváló táplálkozási rostforrás. A rost elengedhetetlen az emésztőrendszer egészséges állapotának megőrzéséhez, az egészséges bélmozgásokhoz való hozzájáruláshoz és az embereknek a székrekedéshez, például a székrekedés elkerüléséhez.

A kutatók az étrend magas étrendjét összekapcsolták a krónikus betegség kialakulásának csökkent kockázatával. Például azok az emberek, akik rengeteg rostot esznek, alacsonyabb a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata. A

árpa oldható rost, azaz vízben feloldódhat, és hasznos energiát biztosít a test számára. A rost szintén oldhatatlan lehet, azaz az emésztőrendszeren áthalad anélkül, hogy lebontaná, és nem biztosítja a test energiát.

Az American Dietic Association azt javasolja, hogy a felnőtt nők enni 25 grammot (G), a felnőtt férfiak pedig napi 38 g étrendi rostot esznek. Az Egyesült Államok legtöbb embere nem teljesíti ezt a célt, így az árpa egyszerű módja lehet az embereknek a bevitelük növelésére.

A magas rosttartalmán kívül az árpa a jótékony vitaminok és ásványi anyagok keverékét is tartalmazza.

2. A koleszterin csökkentése

A klinikai vizsgálatok 2010. évi elemzése azt találta, hogy az árpa csökkentheti az LDL vagy a „rossz” koleszterinszintet a vérben.

Míg az eredmények a résztvevő általános egészségétől, valamint a felhasznált árpa adagjától és minőségétől függően változtak, a szerző arra a következtetésre jutott, hogy az árpatermékek étkezését vagy ivását az összes és az LDL koleszterinszint csökkentésére irányuló terv részének tekinthetik.

3. Segít a bél baktériumok kiegyensúlyozásában

A természetes bél baktériumok egyensúlya alapvető szerepet játszik az ember egészséges állapotában. A tanulmányok kimutatták, hogy az árpa-alapú ételek fogyasztása a baktériumok nevű bélbaktériumok csökkentéséhez vezet.

Míg ezek a baktériumok általában nem fenyegetnek, ők a leggyakoribb fajok, amelyek az anaerob fertőzésekben fordulnak elő, amelyek sérülés vagy trauma után fordulnak elő. Ezek a fertőzések befolyásolhatják a hasot, a nemi szerveket, a szívét, a csontokat, az ízületeket és a központi idegrendszert.

4. Kimutatták, hogy a vércukorszint

árpa-alapú élelmiszerek elősegítik a bélben a baktériumok prevotella hasznos baktériumok számának növelését. Kimutatták, hogy ezek a baktériumok 11–14 órán keresztül csökkentik a vércukorszint csökkentését.

A vércukorszint ellenőrzésének ellenőrzése elősegítheti a 2. típusú cukorbetegség kockázatát. Segíthet azoknak is, akik cukorbetegségben szenvednek vércukorszintjük kezelésére.

5. Ösztönzi a fogyást

Az árpa felszólítja a testet, hogy engedje fel az étvágyat szabályozó hormonokat azáltal, hogy az embert hosszabb ideig teljesebbé teszi. Ezek a hormonok növelhetik az anyagcserét is, amely hozzájárulhat a fogyáshoz.

Az árpa víz előállításának módja

Az árpa víz könnyen elkészíthető. Sokan úgy döntenek, hogy természetes ízesítőket, például citromot adnak hozzá a vízhez, hogy jobb ízlés legyen.

6 csésze citrom árpa víz elkészítéséhez szükség lesz egy emberre:

  • ¾ csésze gyöngy árpa
  • 2 citrom (gyümölcslé és héj)
  • ½ csésze méz
  • 6 csésze víz

Az ember követheti az alábbi lépéseket az árpa víz előállításához:

< ol>

  • Öblítse le az árpát hideg víz alatt, amíg a víz tiszta.
  • Helyezze az árpát egy serpenyőbe, citromhéjat és 6 csésze vizet.
  • A keverék forralása közepes lángon forralja fel.
  • Forgassa el a hőt és főzzük 15 és 30 percig.
  • Szűrje le a keveréket egy hőálló tálba, és tegye félre az árpát.
  • Keverje hozzá a mézet, amíg fel nem oldódik.
  • Öntsön palackokba és hűtse le, amíg hűtik.
  • Vegye figyelembe, hogy míg a méz javítja az ízét, ez is hozzáadja a cukrot. Azok az emberek, akik az étrendjük cukorcsökkentésére törekszenek, akkor a mézet egy csipet Stevia -val cserélik.

    Van -e valamilyen kockázat vagy mellékhatás?

    Az árpa glutént tartalmaz, tehát bárki, akinek búzalallergiája vagy intoleranciája van, kerülnie kell azt. A búza -allergia tünetei között szerepelhet:

    • kiütések
    • émelygés, gyomorgörcsök, emésztési zavarok, hányás és hasmenés

    Takeaway

    Az árpa kiváló étrendi rostforrás, de más alapvető ásványi anyagokat is tartalmaz, beleértve magnéziumot, mangánt és szelént.

    A teljes kiőrlésű zabhoz képest az árpának több étrendi rostja van, és alacsonyabb a zsírban és a kalóriában. 100 g -nál az árpa 354 kalóriát, 2,3 g zsírt és 17,3 g rostot tartalmaz. Ugyanaz a zab 389 kalóriát, 6,9 g zsírt és 1,60 g rostot tartalmaz.

    Az árpapályú ételek számos egészségügyi előnyt élveznek, amelyek közül sok rosttartalmából származik.

    A legtöbb tanulmány azonban nem nézett ki kifejezetten az árpa vízére. Fontos emlékezni arra is, hogy az édesített árpa víz extra cukrot és kalóriát tartalmaz.

    • Közegészségügy
    • Táplálkozás/étrend
    • Kiegészítő orvoslás/alternatív orvoslás

    Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak és Csak a szakértői tanulmányokból, az egyetemi kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származik. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

    szerkesztői politika elolvasásával.

    Milyen előnyei vannak a szedernek?

    A szeder finom kiegészítés minden étrendhez. Ezek szintén tele vannak alapvető tápanyagokkal és antioxidánsokkal.

    A szeder Európában őshonos, de a gazdálkodók egész évben az Egyesült Államokban termesztik őket. Brambles -ből származnak, amelyek egyfajta tüskés bokor.

    Ebben a cikkben megvizsgáljuk néhány potenciális egészségügyi előnyt, amelyek a szeder étkezésével járnak, és hogyan lehet több szederbe belefoglalni egy tipikus étrendbe.

    A szeder előnyei

    Az alábbiakban szerepelnek néhány olyan előny, amelyet az emberek megszerezhetnek a szeder étkezésével:

    1. C -vitamin tartalmazza a magas szintű C -vitamint. A 100 gramm (g) egy adag az egyén által ajánlott napi juttatás (RDA) 35 % -át tartalmazza.

    Az emberek nem képesek szintetizálni saját C -vitamint, tehát Alapvető fontosságú, hogy az egészséges táplálkozás részeként beépítse.

    A C -vitamin részt vesz a fehérje szintézisében, és a testhez szükséges kollagén és bizonyos neurotranszmitterek előállításához. Ezek a folyamatok számos testi funkcióhoz létfontosságúak, beleértve a sebgyógyulást is.

    A C -vitamin antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, és részt vesz az immunrendszer működésében.

    2. A szál forrása

    A szeder 100 g -os tálalása a szál RDA 14 % -át tartalmazza. A rost egy olyan szénhidráttípus, amelyet a test nem tud bontani kisebb, cukormolekulákra, mint más szénhidrátokkal. A rost döntő szerepet játszik a vércukorszint és a cukorfogyasztás szabályozásában.

    Kétféle rost létezik az élelmiszerekben, oldható és oldhatatlan.

    Az oldható rost vízben oldódik, és ez a vércukorszint csökkentésével és az ember egészséges koleszterinszintjének fenntartásával jár.

    Az oldhatatlan rost nem oldódik fel a vízben, hanem támogatja az egészséges emésztést. A

    szeder oldható és oldhatatlan rostot tartalmaz.

    3. Antioxidánsok

    A szeder magas antioxidánsok, például antocianinok. Az antioxidánsok segítenek az embereknek a szabad gyökök káros hatása elleni küzdelemben.

    A szabad gyökök károsíthatják a sejteket, és úgy gondolják, hogy szorosan részt vesznek az öregedési folyamatban, plusz más egészségi állapotok, például a rák és a szívbetegség.

    A test antioxidánsokat használ a szabad gyökök által okozott károk csökkentésére. Lehetséges, hogy amikor az emberek antioxidánsokat tartalmaznak, támogatják ezt a folyamatot, de ennek megerősítéséhez további kutatásokra van szükség.

    4. K -vitamin

    A szeder kiváló K -vitaminforrás. Ez a vérrögökhöz szükséges tápanyag, amely elengedhetetlen a sebgyógyuláshoz.

    Az emberek a jó csontok egészségét is összekapcsolták a K -vitaminhoz. Ugyanakkor elengedhetetlen, hogy egy személy megvitatja a K -vitamin -bevitelt orvosukkal, ha bármilyen vérhígítón vannak.

    5. A -vitamin

    A szeder A -vitamint is tartalmaz, amely a test számos funkcióját szolgálja. Az A -vitamin támogatja az immunrendszert, amely leküzdi a fertőzéseket és a betegségeket. Támogatja továbbá a fogak és a csontok növekedését és fenntartását, valamint a bőr egészségét.

    A -vitamin felelős a pigmentek előállításáért a szem retinájában, és elősegíti a látás támogatását, különösen a homályos világításban.

    6. Az agyi működés

    egy 2009 -es tanulmány megállapította, hogy a szederfogyasztást fogyasztó patkányok javították a kognitív és motoros képességeket, összehasonlítva a patkányok kontrollcsoportjával, amely nem fogyasztott szedereket.

    A tanulmány szerzői azt sugallták, hogy ennek oka lehet a szederben lévő polifenoloknak nevezett vegyi anyagok.

    További kutatásokra van szükség annak meghatározására, hogy ezek az előnyök az emberekben fordulnak elő.

    Hogyan lehet több szederbe belefoglalni az étrendbe

    Az emberek könnyen belefoglalhatják a szeder egészséges táplálkozás részeként. A népszerű módszer a szeder reggelivel történő fogyasztása.

    Az emberek beépíthetik őket egy sima vagy görög joghurtos gyümölcs saláta részeként. Alternatív megoldásként szedereket adhatnak hozzá a gabonafélékhez, beleértve a zabkást is.

    Egy másik egyszerű módja annak, hogy a szeder étrendbe belefoglalják a gyümölcs turmixokat.

    A szeder jól működik a turmixokban más bogyókkal, például áfonya vagy málna, vagy almával. A fehérjepor és a zab hozzáadása növeli a táplálkozási tartalmat, és segíthet az embernek hosszabb ideig teljesebbnek érezni magát.

    A szeder desszertekben is jól működik, mint például az Apple és a BlackBerry Pie vagy a Crumble. A desszertek azonban gyakran magas cukrot tartalmaznak, ami csökkentheti a szederhez kapcsolódó egészségügyi előnyöket.

    Van -e mellékhatás?

    A szeder biztonságosan fogyasztható, és valószínűleg nem okoz mellékhatásokat olyan emberekben, akik nem allergiás rájuk.

    Az egész szeder kiválasztása, hozzáadott cukor nélkül, fagyasztott vagy friss.

    Néhány konzerv szeder tartalmazhat hozzáadott cukrot vagy tartósítószereket, amelyek negatív egészségügyi hatásokhoz vezethetnek.

    Elfogadás

    A szeder sok tápanyagban gazdag, és számos egészségügyi előnye van. További kutatásokra van szükség ezen előnyök némelyikének alátámasztására, de a tudomány dokumentálta a szederben található vitaminok sok pozitív cselekedetét.

    Az emberek könnyen hozzáadhatnak szeder egészséges táplálkozáshoz, például reggelivel, gyümölcs turmixban vagy snackként. A szeder biztonságosan fogyasztható, de az embereknek elkerülniük kell a túl sok étkezést, hogy a gyümölcscukor vagy a fruktóz egészséges szintjét tartsák.

    • Cardiovaszkuláris/kardiológia
    • GALJ -bélrendszer/gastroenterológia
    • Immunrendszer/oltások
    • Táplálkozás/étrend
    • Medical News ma szigorú beszerzési iránymutatásokat tartalmaz, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származik. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a szerkesztői politika elolvasásával.

      Milyen előnyei vannak a folyamatos sétanak? A

      élénk séta jó módja annak, hogy az emberek növeljék depanten átverés Extra források tevékenységi szintüket, vagy aktívabb életmódba kerüljenek. A testmozgás más formáitól eltérően, a élénk séta alacsonyabb a sérülés kockázata, és olcsó tevékenység.

      Amikor az emberek hetente többször is élénk sétát végeznek, akkor egészségügyi előnyökkel járhatnak, például a vérnyomás csökkenése és a 2. típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatának csökkenése.

      Ebben a cikkben részletesebben leírjuk, hogy mi az élénk séta. Felsoroljuk azokat az egészségügyi előnyöket is, amelyeket az ember megtapasztalhat, amikor ezt a testmozgást végzi.

      Mi a rövid séta, és hogyan lehet mérni? A

      élénk séta a mérsékelt intenzitású aerob aktivitás példája.

      A Betegség Ellenőrzési és Megelőzési Központok (CDC) a mérsékelt intenzitású aerob tevékenységet úgy definiálják, mint bármi, ami az ember izzadást okoz, és megemeli a pulzusát, amennyiben beszélhetnek, de nem énekelhetnek.

      A hüvelykujjszabályként, hogy egy ember élénk sétáljon, maximális sebességgel kell mozogniuk 4,5 mph. Az embernek arra kell törekednie, hogy minden nap élénk sétát végezzen legalább 30 percig.

      Milyen egészségügyi előnyei vannak a élénk sétanak?

      Az embernek rengeteg egészségügyi előnye lehet, ha élénk sétál, vagy általában, amikor növeli tevékenységi szintjét.

      Ezek az előnyök magukban foglalják a szívbetegség, a cukorbetegség és a rák bizonyos típusainak, például a hólyag, az emlő és a vastagbélrák kockázatának csökkentését.

      A 2017. évi jelentés azt is sugallja, hogy a folyamatos séta pozitívan befolyásolhatja az emberek egészségét, és hozzáférhető módszer az emberek tevékenységi szintjének növelésére.

      A jelentés szerzői meghatározzák, hogy az élénk séta legalább 3 km/h sebességgel jár. Azt állítják, hogy a meglévő egészségi állapotú embereknek több egészségügyi előnye lehet, ha napi 10 percig élénken járnak.

      Azt is állítják, hogy azok az emberek, akik hetente kevesebb, mint 30 perces fizikai aktivitást vállalnak, ezt a testmozgás formáját hozzáférhetőbbnek tekinthetik.

      Annak megtudása, hogy a járás milyen pozitív hatásokkal járhat az emberek egészségére, a kutatók megvizsgálták a különféle gyalogos ütem és az egészségügyi eredmények kapcsolatát.

      A 2018. évi tanulmány több mint 50 000 angol és skót sétáló felmérési adatait gyűjtötte, és megvizsgálta a sétálási sebesség hatását az emberek egészségére.

      A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy kapcsolat lehet az önjelentéses átlag vagy az élénk ütemben járás és az okokból származó csökkentett halál kockázata között, vagy a szív- és érrendszeri betegségek miatt, összehasonlítva a lassú gyaloglással.

      Contents

    Webslavery [pvc_stats postid="" increase="1" show_views_today="1"]