7. Nezapomeňte na mixér Máte rádi piña coladas?

7. Nezapomeňte na mixér Máte rádi piña coladas?

Okamžitě vyhledejte lékařskou pomoc, pokud zaznamenáte tyto závažné příznaky:

mdloby bolest na hrudi nebo tlak dušnost záchvaty nepravidelný nebo zrychlený srdeční tep těžká bolest hlavy

Prevence

Obecným závratím a únavě lze předejít. Omezte konzumaci alkoholu a tabáku a zajistěte, abyste v noci měli dostatečný spánek.

Jinými slovy, pokud je to něco, co dělal Mick Jagger v 70. letech – vyhněte se tomu. Místo toho nasměrujte svou vnitřní Gwyneth Paltrow a ponořte se do hydratace a jemného cvičení. Namaste.

Jíst velké jídlo před odchodem ven a chlastat lihoviny může pomoci, ale nejlepším způsobem, jak předejít velkému rannímu nevolnosti (kromě toho, že v první řadě nepít), je zůstat hydratovaný celou noc.

Typické příznaky kocoviny – nevolnost, bolest hlavy, bolest svalů, průjem a krátkodobé prohlášení, že už nikdy nebudete pít – pramení z řady faktorů, včetně vaší tělesné hmotnosti, pohlaví, kdy a co jste naposledy jedli (ne, výstřel z želé se nepočítá), mimo jiné.

Sdílejte na Pinterestu

Alkohol je také diuretikum, což znamená, že vás nutí čůrat častěji než obvykle. Všechny ty výlety do koupelny zbavují vaše tělo H2O a elektrolytů a zanechávají ve vás ráno po velké noci smutnou, bolestivou hromadu lidskosti.

Vyhněte se trávení víkendu v posteli, pojídání vajec a pití Pedialyte tím, že zůstanete hydratovaní, když jste ve městě. Podívejte se na tyto tipy, aby vaše příští „potom“ bylo dobré.

1. Jděte jeden za druhým

Snadný způsob, jak zabránit dehydrataci, je udržovat H2O proudit celou noc. Střídání alkoholického nápoje a sklenice vody pravděpodobně sníží vaši šanci, že se probudíte s kocovinou.

Dehydratace může zmenšit vaši mozkovou tkáň na bázi vody a vytvořit bolestivý tlak uvnitř vaší lebky (neboli bolesti hlavy).

A co je nejdůležitější, nezapomeňte si před odjezdem z domova předhrát s vodou. Pití vody po každém alkoholickém nápoji bude mít malý přínos, pokud začnete noc s prázdnou nádrží.

2. Přehodnoťte svůj výběr alkoholu

Vyberte si nápoj, který obsahuje alespoň trochu vody. Zalijte alkohol tím, že o něj požádáte na skalách místo přímo nahoru. Nebo zvažte objednání whisky smíchané se střikem vody – někteří odborníci tvrdí, že to přináší hlubší chuť alkoholu.

3. Svačina jako šampion

Ne, nemluvíme o nachos a Buffalo wings. Namísto žvýkání svačinek v tyčince naplněných sodíkem se osvěžte hydratačním ovocem a zeleninou.

Meloun, hrozny, bobule, okurky, celer, meloun a grapefruit obsahují tuny vody, která vás dokáže hydratovat téměř stejně jako vypití plné sklenice. Montenegro-Bethancourt G, et al. (2013). Příspěvek příjmu ovoce a zeleniny ke stavu hydratace u školáků. www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23966431

Ten vegetariánský talíř volá… zvláště proto, že 20 až 30 procent naší celkové hydratace pochází z příjmu potravy (spíše než vody). Guelinckx I, et al. (2016). Příspěvek vody z potravy a tekutin k celkovému příjmu vody: Analýza průzkumů francouzské a britské populace. DOI: 10.3390/nu8100630

4. Voda do vína

Mnoho milovníků alkoholu má rádo přidávání vody do whisky, ale víno? Někteří sommeliéři se domnívají, že přidání jednoho nebo dvou střiků vody může zlepšit chuť vysoce alkoholických vín.

Další bonus: Zdravý poměr vody a alkoholu může pomoci udržet ty perleťově bílé čisté a zabránit dehydrataci.

5. Půjčte si z brunche

S rajčatovou šťávou, celerovou tyčinkou jako ozdobou a spoustou ledu může Bloody Mary ve skutečnosti více pomoci hydrataci, než ji bránit. To je jeden z důvodů, proč je známý jako nejlepší přítel kocoviny.

Vyhněte se komerčním směsím tím, že si vyrobíte vlastní doma, kde můžete kontrolovat množství soli.

6. Vyberte si správné pivo

Existuje něco jako pivo, které skutečně hydratuje, místo aby odvodňovalo? Držte si klobouky – výzkumníci z Zdravotního institutu Griffithovy univerzity provedli studii modifikací ingrediencí v pivovarech a testováním, zda pomáhají nebo brání hydrataci. Desbrow B, et al. (2013). Pivo jako sportovní nápoj? Manipulace s přísadami piva, aby se nahradila ztracená tekutina. www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23690556

Hydratační pivo mělo nižší obsah alkoholu a bylo napumpováno elektrolyty. Pivovar Dogfish Head Craft Brewery má svůj vlastní hydratační nápoj – ale pokud ho nemáte na čepu ve vašem místním baru, můžete si vybrat pivo s nižším obsahem alkoholu (jen to nekompenzujte tím, že ho budete pít více).

7. Nezapomeňte na mixér

Máte rádi piña coladas? Dobrá zpráva – základ tropické dovolené může pomoci s hydratací, v závislosti na receptu.

Pokud pracujete s kokosovou vodou, čerstvým ovocem a bylinkami a jedinou dávkou alkoholu, díky všemu tomu ledu mohou míchané nápoje skutečně pěkně hydratovat.

Na druhou stranu nápoje plněné cukrem z uměle ochucených směsí by vás mohly vysušit ještě více. Vybírejte proto své mixéry moudře.

8. Přineste čas na čaj do baru

Je to čajový čaj: Čaj bez kofeinu je lahodný a hydratační základ pro koktejly. Podívejte se na zelený čaj bez kofeinu nebo bylinné odrůdy, jako je citron, zázvor nebo máta peprná, abyste si vytvořili svůj vlastní luxusní koktejl.

Fungují jak ledové, tak horké čaje. Zeptejte se barmana na čajový trend nebo experimentujte s různými kombinacemi sami.

9. Zvolte perlivou vodu (spíše než tonikum)

Získejte chuť tím, že smícháte svůj chlast s vodou sycenou oxidem uhličitým. Přestože se sodovka, sodovka a minerální voda mírně liší, výzkum naznačuje, že všechny mohou hydratovat stejně dobře jako neperlivá voda. Maughan RJ, et al. (2015). Randomizovaná studie k posouzení potenciálu různých nápojů ovlivnit stav hydratace: Vývoj indexu hydratace nápoje. DOI: 10.3945/ajcn.115.114769

10. Přidejte trochu tropické chuti

Nemáme na mysli přidání panáka (nebo dvou nebo tří) Malibu. Výběr koktejlu vyrobeného z kokosové vody (viz tip piña colada výše) může pomoci s hydratací.

Zatímco většina sportovních nápojů má vysoký obsah cukru, kalorií a umělých aromat, kokosová voda má nízký obsah kalorií a cukru a obsahuje základní živiny, jako je draslík a sodík. Výzkum ukázal, že kokosová voda je pro hydrataci stejně účinná jako sportovní nápoje. Kalman DS, et al. (2012). Srovnání kokosové vody a sacharidovo-elektrolytového sportovního nápoje na měření hydratace a fyzického výkonu u cvičených mužů. DOI: 10.1186/1550-2783-9-1

Zkuste jej použít jako další mixér – může vám to příští ráno ušetřit trochu bolesti.

Sečteno a podtrženo

Hydratujte, hydratujte, hydratujte, zatímco chlastáte. Plný žaludek a stará dobrá H2O je k elixíru prevence kocoviny nejblíže.

Když vyjde slunce, občasný záchvat klusu je normální. Ale pokud se ranní průjem stal běžnou záležitostí, možná se něco děje s vašimi střevy.

Ranní průjem může být způsoben zdravotním stavem a životním stylem, včetně:

IBS a IBDinfekce chlast a kouření léky proti stresu svačinka příliš mnoho kávy nebo velká snídaně alergie cestování

Zde je návod, jak určit příčinu a co můžete s těmi ranními běhy dělat.

Share on PinterestJavier Zayas Photography/Getty Images

PROČ se mi to děje?! Ranní průjem způsobuje

Některé příčiny ranního průjmu jsou dočasné (např. těhotenství nebo otrava jídlem). Ale chronické ranní hovínko může být známkou základního stavu. Zde je to, co se může dít.

IBS

Syndrom dráždivého tračníku (IBS) — stav, který postihuje tenké a tlusté střevo — je častým viníkem. Kromě ranního průjmu mohou další nepříjemné vedlejší účinky zahrnovat:

křeče nadýmání zácpa hlen-y hovínko

Přesná příčina IBS není známa. Ale spouštěče mohou zahrnovat vaši stravu, denní rutinu a úroveň stresu. Příčinou může být i nadměrné pití alkoholu.

IBD

Zánětlivé onemocnění střev (IBD) může způsobit zánět v trávicím traktu. Dva nejběžnější typy jsou ulcerózní kolitida a Crohnova choroba.

Ulcerózní kolitida způsobuje vředy na sliznici tlustého střeva. U Crohnovy choroby se zánět může rozšířit z výstelky trávicího traktu do okolní tkáně.

Obě poruchy mohou způsobit:

únava ztráta hmotnosti bolest břicha průjem (často v dopoledních hodinách)

Infekce

Infekce jako salmonela nebo rotavirus mohou způsobit mnoho střevních problémů. Patří sem ranní průjem.

Abyste se vyhnuli virové nebo bakteriální infekci, ujistěte se, že:

Pijte pouze vodu z bezpečného zdroje. Po kakání si 10/10krát umyjte ruce. Než je sníte, vydrhněte je.

Alkohol nebo kouření

Noční chlast před spaním může přidat trochu dramatu vaší ranní toaletě. Alkohol může podráždit vaše střeva a uvolnit stolici.

Kouření je také zakázáno. Cigarety mohou způsobit zmatek ve vašich orgánech a zvyšují vaše riziko Crohnovy choroby.

Meds

Některé léky mohou znepříjemnit vaše střeva – hlavním podezřelým jsou antibiotika. Pokud si je dáte před spaním, mohou se ve vašem systému louhovat celou noc. To znamená, že se můžete probudit do sólové bitevní hry. Užívání probiotik může pomoci, ale promluvte si se svým lékařem o svých nejlepších možnostech.

Stres

Veverčí žaludek je častým vedlejším účinkem úzkosti nebo emočního stresu. Pokud se probudíte s pocitem úzkosti, může se objevit ranní průjem.

Svačinový útok

Máte náladu na půlnoční svačinu? Stejný. Smutné je, že noční rýpání může vést k rannímu průjmu.

Příliš mnoho ranní kávy

Káva je stimulant a může zvýšit pohyby střev. Příliš mnoho věcí s kofeinem může na vaší ranní schůzce vést k „uh-oh“.

Jíst velkou snídani

Velká snídaně hned poté, co vstanete, může přestimulovat střeva. To znamená, že vaše vejce nebudou to jediné, co teče 💩. Zkuste se trochu probudit, než se vydáte na brunch formou bufetu.

Alergie

Chronické ranní hovínko může pocházet z potravinové alergie nebo citlivosti. Mezi běžné alergie patří pšenice, vejce, mléčné výrobky, arašídy a ovoce. Některá z těchto potravin mohou dráždit vaše střeva a způsobit vám běh.

Vedení deníku potravin a příznaků a mluvení se svým lékařem o testu potravinové alergie vám může pomoci zjistit, kterým potravinám se vyhnout.

Cestovat

Podobně jako cestovní zácpa mohou dietní změny a účinky dlouhých cest autem nebo letadlem pokazit vaše střeva a vést k Montezumově pomstě.

Cestovatelský průjem může být konkrétně způsoben konzumací jídla v zemích, kde se jídla připravují v méně hygienickém prostředí nebo pitnou vodou, která není čistá (nebo má mikroby, na které vaše tělo prostě není zvyklé).

Dejte mi lék na ranní průjem

Léčba ranního průjmu závisí na příčině. Tady jsou deety.

Změňte svůj jídelníček nebo stravovací návyky

Některé potraviny mohou vyvolat hnědou záplavu. Vyhýbat se:

potraviny s lepkem, jako jsou těstoviny, cereálie nebo pečivo obsahující FODMAPS (sacharidy jako laktóza a fruktóza), které mohou způsobovat plynatost (např. sycené nápoje, syrové ovoce, fazole a zelenina, jako je květák a brokolice)

PSA: Váš lékař vám může provést test citlivosti na potraviny, aby zjistil, na co jste vlastně alergičtí.

Zkuste uklidnit svou úzkost

Snáze se to řekne, než udělá, ale zkoušení různých způsobů, jak uklidnit úzkost před spaním a ráno, může snížit hladinu stresu. To by mohlo zabránit pohybu v oceánu vašeho žaludku.

Lehké cvičení, jóga a meditace jsou skvělé způsoby, jak zlepšit úzkost.

Léčba IBS

Neexistuje žádný univerzální způsob, jak se vypořádat s IBS. Léky proti průjmu, jako je Imodium, mohou pomoci při vzplanutí, ale nejsou lékem na hlavní příčinu. Anticholinergní léky, jako je dicyklomin (Bentyl), mohou také pomoci snížit křeče střev. Váš lékař vám může pomoci najít nejlepší léčbu.

Léčba IBD

Léčba IBD funguje tak, že snižuje zánět, který způsobuje vaše příznaky. Váš lékař vám může dát kortikosteroid nebo aminosalicylát.

Mohou také předepsat imunosupresivní léky, které mohou zabránit uvolňování zánětlivých chemikálií ve vašem střevě. Chatování s vaším doktorem vám může pomoci.

Jak předcházet ranním průjmům

Zde jsou nejlepší způsoby, jak se zbavit ranního průjmu:

Pokud kouříte, přestaňte. Omezte chlast. Jezte méně tučných jídel. Vyhýbejte se jídlům, které mohou vyvolat vzplanutí IBS a IBD. Vyzkoušejte některé relaxační techniky, abyste předešli stresu. Nejezte ani nepijte mléčné výrobky, pokud trpíte intolerancí laktózy. Při cestování do určitých zemí jezte plně vařené jídlo a pijte balenou vodu.

Existují rizika pro chronický ranní průjem?

Nejčastějším vedlejším účinkem chronického průjmu je dehydratace. To může být riskantní, zejména pro děti a starší dospělé. Nebezpečné může být i v případě, že máte oslabený imunitní systém.

Zde jsou některé příznaky dehydratace, na které je třeba dávat pozor:

únava slabost závrať tmavá moč málo nebo žádné močenínadměrná žízeň závratě suchá kůže nebo ústa

Snažte se zůstat hydratovaní po celý den, abyste předešli jakýmkoli problémům.

Jídlo s sebou

Občasná epizoda ranního průjmu není obvykle důvod k obavám. Ale může to být problém, pokud se to stane na reg.

Pokud to není způsobeno vaší stravou, může to být základní stav. Pokud je to váš případ, promluvte si se svým lékařem. Mohou vám pomoci vymyslet pevný plán hovínka.

Sdílejte na Pinterestu

Zahrnujeme produkty, o kterých si myslíme, že jsou pro naše čtenáře užitečné. Pokud nakoupíte prostřednictvím odkazů na této stránce, můžeme získat malou provizi. Zde je náš postup.

Onemocnění není nikdy zábavné, ale mít žaludeční virózu je opravdu jeden z nejhorších zážitků. Nevolnost, zvracení, průjem a horečka se spojí a přinesou vám několik dní pekla plného koupelen.

Naštěstí existuje několik způsobů, jak můžete bojovat s příznaky žaludeční chřipky bez jakýchkoli volně prodejných léků. Virus sice nezmizí, ale s několika z těchto odborných tipů se můžete cítit lépe a uzdravit se mnohem rychleji.

Pro začátek: ve skutečnosti to není chřipka

Je matoucí, že žaludeční chřipka ve skutečnosti není chřipka. Virus chřipky je respirační infekce, zatímco žaludeční chřipka je virová gastroenteritida.

To znamená, že vaše očkování proti chřipce rozhodně nezabrání žaludeční chřipce a že pravidelná chřipka by vás neměla posílat na nouzové výlety do koupelny.

Nejběžnější formou virové gastroenteritidy v USA je norovirus. Podle CDC se každý rok vyskytne 19 až 21 milionů akutních případů gastroenteritidy způsobující noroviry. Ačkoli můžete onemocnět v každém ročním období, má tendenci udeřit od listopadu do dubna.

Jak chytíte žaludeční virózu?

Žaludeční brouci se šíří jako požár. Norovirus lze podle CDC nalézt ve vašich lejnech ještě předtím, než se budete cítit nemocní.

Takže pokud si po odchodu na záchod dobře neumyjete ruce a neuděláte večeři pro svou rodinu, právě jste rozšířili norovirus po celém domě! (také: fuj).

Virus se obvykle šíří fyzickým kontaktem nebo jídlem a šíří se snadno. Nejlepším způsobem, jak se vyhnout gastroenteritidě, je tedy důkladné mytí rukou.

Nemluvíme o mytí typu „spusťte ruce pod vodu do počtu tří“. Musíte použít mýdlo a teplou vodu po každém výletu do koupelny, před jídlem a po práci na veřejných místech (při pohledu na vás, MTA).

Ačkoli je dobré používat dezinfekci rukou v malém množství, CDC https://recenzeproduktu.top/dr-derm/ varuje, že dezinfekce na ruce nenahradí mytí mýdlem a vodou.

Takže po potřesení rukou s šéfem, který na sebe celý kýchl, vypusťte dezinfekci a pak si pořádně umyjte ruce v koupelně, jakmile budete mít příležitost.

Přírodní prostředky k vyzkoušení

Bohužel, nic ve skutečnosti nezabije žaludeční virus.

Webslavery [pvc_stats postid="" increase="1" show_views_today="1"]